Lezzet Tarifleri


  Tavuk Eti Marine Sosları

  PİLİÇ MANGAL SOS

  1 Kg. Piliç Eti İçin


1 Yemek Kaşığı Biber Salçası ya da Pul Biber.

½ Yemek Kaşığı Domates Salçası.

1 Yemek Kaşığı Yoğurt.

½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı.

½ Çay Bardağı Su.

1 Tatlı Kaşığı Karabiber.

1 Tatlı Kaşığı Tuz.

1 Tatlı Kaşığı Kekik.

3 Diş Sarımsak.


Salçalar ayçiçek yağı, yoğurt ve suyla birlikte geniş bir kapta yumuşatılır üzerine baharatlar ve ezilmiş sarımsak eklenir. Hazırlanan bu karışım piliç biftek, pirzola ya da kanatın üzerine dökülerek iyice karıştırılır. 1 saat bekledikten sonra pişirilmeye hazırdır.

Afiyet Olsun..





  PİLİÇ ÇITIR SOS

  1 Kg. Piliç Eti İçin (Kanat, Biftek veya Pirzola)


1 Yemek Kaşığı Tatlı Toz Biber.

1 Yemek Kaşığı Pul Biber.

1 Çay Kaşığı Kimyon.

1 Tatlı Kaşığı Tuz.

1 Tatlı Kaşığı Karabiber.

1 Tatlı Kaşığı Kekik.

1 Yemek Kaşığı Soya Sosu.

½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı.


Geniş bir kapta baharatlar, ayçiçek yağı ve soya sosu karıştırılır ve hazırlanıp yıkanmış olan piliç etlerinin üzerine dökülerek iyice karıştırılır.

Afiyet Olsun..





Lezzet Tarifleri




  Taşlık Kavurma

  Malzemeler:


  1 Kg. Tavuk Taşlığı.

  5-6 Baş Soğan.

  3-4 Tane Domates.

  1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ.

  1 Çay Kaşığı Karabiber.

Yapılışı:

Taşlık güzel temizlenip ufak doğranır, düdüklüde 30-35 dakika tuz ile haşlanır. Ayrı bir tavada yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine haşlanmış taşlıklar süzgeçle alınıp eklenir. Rendelenmiş domatesler üzerine ilave edilir. Tuz karabiber ve seçiminize bağlı baharat ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra 20 dakika tavanın ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilir. Yanında pilav ile sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun..






  Tavuk Ciğeri Sote

  Malzemeler:


  600 gr. Tavuk Ciğeri.

250 gr. Soğan.

100 gr. Mantar.

200 gr. Margarin.

Tuz.

Karabiber.

Kekik.

Yapılışı:

Ciğerleri Doğrayın. Tencereye alın suyunu çektirin. Suyunu çekince margarini, soğanları ve mantarı ekleyin pişene kadar kısık ateşte sote etmeye devam edin. Pişmeye yakın tuzu karabiberi ve kekiği ekleyin. Tencerenin altını söndürün. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun..






  Arpa Şehriye Pilavı

  Malzemeler:


3 Adet Piliç But Sarma Kuşbaşı Doğranmış.

3 Su Bardağı Arpa Şehriye.

6 Su Bardağı Tavuk Suyu.

1 Çay Kaşığı Karabiber, Tuz.

4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ.


Yapılışı:

Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda piliç etlerini 5-6 dakika kavurun, üzerine yarım bardak su ilave ederek 30 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Tavaya 3 kaşık sıvı yağ koyup şehriye altın rengini alıncaya kadar kavurun. Üzerine 6 bardak tavuk suyu, sotelenen etlerini ve karabiber tuz ilave ederek karıştırın. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. 30 dakika dinlendirerek servis yapın.

Afiyet Olsun..






  Saray Muhallebisi

  Malzemeler:


1 Adet Bonfile.

3 Bardak Süt

5 Kaşık Şeker.

1 Paket Damla Sakızı.

1 Kaşık Margarin


Yapılışı:

Bonfileler haşlanarak bir kenara alınır. Diğer malzemeler karıştırılarak karıştıra karıştıra 15 dak. pişirilir. Didiklediğimiz bonfileler karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Muhallebi kıvamında olunca içine bir kaşık margarin ilave edilir ve mikser ile 10 dakika çırpılır. Servis yapılır.

Afiyet Olsun..






  Pastırmalı Piliç

  Malzemeler:


1 Adet Piliç Kuşbaşı Doğranmış Göğüs.

1 Adet Kabuksuz Doğranmış İri Domates.

8 Dilim Pastırma.

2 Adet İnce Doğranmış Sivri Biber.

2 Kaşık Sıvı Yağ.


Yapılışı:

Doğranmış piliç etleri sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişiriniz, soğutunuz 40 x 40 ebatında iki adet folyo kesiniz. Masaya yayınız, pastırma dışında bütün malzemeyi bir kapta harmanlayıp iki folyo eşit miktarda koyunuz. 4 er dilim pastırmayı malzemenin üzerine dizip folyoları bohça gibi kapatınız. Orta ısıda 15-20 dakika pişiriniz.

Afiyet Olsun..






  Zeytin Ezmeli Piliç

  Malzemeler:


3 Adet Bonfile.

1 Yenek Kaşığı Zeytin Ezmasi.

2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydonoz.

2 Adet Domates.

1 Çay Kaşığı Karabiber, 3 Diş Sarımsak, 3 Sap Taze Soğan, 1 Kaşık Sıvı Yağ.


Yapılışı:

Bonfileleri inceltiniz. Bir kasede zeytin ezmesi ince doğranmış taze soğan, ezilmiş sarımsak, maydonoz ve karabiberi karıştırın. Bonfilelerin üzerine sürün, diğer tarafını üzerine kapatıp kürdan ile tutturun. Isıya dayanıklı fırın tepsisine yerleştirerek, sıvı yağı üzerine gezdirin. Domatesi dilimleyin etlerin üzerine koyup üzerine aliminyum folyo ile kapatıp 180 C fırında 30 - 40 dakika pişiriniz.

Afiyet Olsun..






  Patlıcanlı Piliç

  Malzemeler:


3 Adet Piliç Bonfile Sote.

4 Adet Patlıcan, Kızartmak İçin Yağ.

1 Adet İri Rendelenmiş Domates ve

1 tatlı Kaşığı Salça.

1 Kahve Fincanı Kaşar Rendesi.

3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ.

1 Çay Kaşığı Karabiber, Tuz, Yarım Su Bardağı Su


  Başamel Sos İçin:

1 Bardak Soğuk Süt.

1 Yemek Kaşığı Un.

1 Kaşık Sıvı Yağ, Tuz, Karabiber.


Yapılışı:

3 yemek kaşığı yağda piliç etleri 5 dakika kadar sote edilir üzerine domates rendesi ve salça ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Tuz, karabiber ve yarım bardak su koyularak 10 - 15 dakika daha pişirilerek ateşten indirilir. Patlıcanlar alacalı soyularak boyuna ince dilimler halinde kesilir. Tuzlu suda 5- 10 dakika bekletilip acısı çıkarılır. Yağda hafifçe kızartılarak fazla yağı kagıt havlu ile alınır. Bir dilim patlıcan alınır uç kısmına bir adet piliç eti konur ve sarılır. Isıya dayanıklı bir tepsiye yanyana dizilir. Patlıcanlar bitinceye kadar devam edilir. Pilicin sosunu üzerine döküp 180 - 200 C fırında 15 dakika pişirin. Bir tencerede bir kaşık sıvı yağa unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurup üzerine sütü ve karabiberi ilave ederek boza kıvamına kadar pişiriniz. Fırındaki patlıcanların üzerine başamel sosu dökün, kaşar rendesi serpip tekrar kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet Olsun..






  Piliç Sarma

  Malzemeler:


3 Adet Piliç Bonfile.

300 gr. Tel Kadayıf.

4 Kaşık Sıvı Yağ.

2 Su Bardağı Süt.

1 Su Bardağı Kaşar Rendesi.

3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz.

1 Çay Kaşığı Karabiber, 1 Çay Kaşığı Tuz.


Yapılışı:

Tel kadayı geniş bir tahta 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlanır. Haşlanan bonfileler ince şeritler halinde kesilir. Üzerine tuz ve karabiber ilave edilir. Büyükçe bir tutam kadayıf alınıp içine birkaç parça tavuk eti biraz kaşar ve ceviz konulup sıkmadan sarılır. Yağlanmış tepsiye yanyana dizilir. 180-200 C fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından alınıp üzerine soğuk süt gezdirilir. 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet Olsun..






  Piliç Mücver

  Malzemeler:


1 Adet Piliç But Haşlanmış ve Didiklenmiş.

2 Adet Rendelenmiş ve Suyu Sıkılmış Patates.

3 Sap İnce Kıyılmış Taze Soğan.

2 Yemek Kaşığı Maydonoz.

1 Yemek Kaşığı Dere Otu.

3 Diş Dövülmüş Sarımsak.

1 Yumurta, Tuz.

1 Çay Kaşığı Karabiber ve Kekik.

2 Yemek Kaşığı Un.

1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu, Kızartmak İçin Sıvı Yağ.


Yapılışı:

Kızartma yağı hariç bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır buzdolabında 5 dakika dinlendirilir. Karışımdan birer kaşık alarak az yağ yağlanmış teflon tavada her iki tarafını iyice pişiriniz.

Afiyet Olsun..






  Bezelyeli Piliç

  Malzemeler:


4 Adet Piliç Pirzola.

1 Kg. Taze Bezelye.

3 Adet Soğan.

4 Adet Domates.

2 Adet Sivri Biber.

8-9 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, Tuz, Biber.


Yapılışı:

Pirzolaları yıkayıp üzerine karabiber ve tuz ilave ediniz. Tavaya 4 kaşık sıvıyağ koyup, iki taraflarını iyice kızartıp bir kenara alınız. Bezelyeleri ayıklayın. Soğanları kıyın, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kalan sıvıyağı bir tencerenin içine koyup soğan ve biberleri pembeleştirin. Domatesleri ekleyerek 4-5 dakika çevirin. Pirzolaları, bezelyelerin üzerine koyup üzerlerini örtecek kadar su koyunuz. 45-50 dakika kısık ateşte pişiriniz.

Afiyet Olsun..






  Piliç Sote

  Malzemeler:


2 Adet Kuşbaşı Doğranmış Göğüs Eti.

2 Sap İnce Doğranmış Taze Soğan.

1 Adet İnce Doğranmış Havuç.

2 Adet Kabukları Soyulmuş Küp Küp Doğranmış Domates.

1 Yemek Kaşığı Soya Sosu.

2 Diş Sarımsak.

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ.

1 Çay Bardağı Su, Kekik, Karabiber, Pulbiber, Tuz, Peynir Rendesi, Süslemek İçin Kıyılmış Maydonoz.


Yapılışı:

Sıvı yağda piliç etlerini çevirerek 5-10 dakika soteleyin. Daha sonra havuç ilave ederek çevirmeye devam ediniz. Sonra taze soğan, sarımsak, domates, kekik, karabiber, tuzunu ilave ediniz. 5-10 dakika pişirmeye devam edin. Üzerine 1 çay bardağı suyu ve soya sosunu ilave edip pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve maydonoz ile servis ediniz.

Afiyet Olsun..






  Kaşarlı Piliç Sarma

  Malzemeler:


4 Adet Piliç Bonfile.

1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi.

2 Çay Kaşığı Karabiber.

1 Su Bardağı Un.

1 Su Bardağı Galeta Unu.

2 Yumurta, Tuz, Kızartmak İçin Sıvı Yağ.


Yapılışı:

Bonfileleri inceltiniz. Tezgaha yayarak karabiber ve tuz serpiniz. Her bir bonfilenin içine kaşar rendesi konularak rulo şeklinde sarınız kürdan ile tutturunuz. Önce una sonra yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişinceye kadar kızartınız.

Afiyet Olsun..






  Kabak Püreli Piliç

  Malzemeler:


4 Adet Piliç Biftek.

2 Adet Kabak.

2 Su Bardağı Yoğurt.

8 Diş Sarımsak.

1 Tatlı Kaşığı Salça, Tuz, Karabiber.


Yapılışı:

Kabakları soyup, tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Daha sonra püre yapınız. Yoğurttan bir yemek kaşığı ayırıp kalan yoğurda, 4 diş ezilmiş sarımsağı ve kabak püresini karıştırınız. Ayrılan yoğurt, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber, tuzu ekleyip karıştırınız. Piliçleri bu sos ile 2 saat bekletip, yağsız tavada veya ızgarada pişiriniz. Kabak sosu ile servis ediniz.

Afiyet Olsun..